Ismerj meg jobban!

Vollner Judit vagyok. Eszmélésem idején, kamaszkoromban mágnesként vonzott a színészi hivatás. Ennek a vonzalomnak eredményeként tizenhét éven át játszottam. Először gimnazistaként, amatőr színházi társulatoknál (KISZ Központi Művészegyüttes, Szkéné). Majd színészként dolgoztam a győri Kisfaludy Színházban, később a Népszínház utazó társulatánál.

Sok év után megelégeltem a vándorszínész létet, leléptem a világot jelentő deszkákról, és drámapedagógusnak szegődtem, miközben pedagógussá képeztem magam.

Ezután egy különös fordulattal újságíró lettem: írtam és szerkesztettem cikkeket, rovatot vezettem, újságot, könyvet szerkesztettem és írtam (Hidas‑Raffai‑Vollner: Lelki köldökzsinór, 2002, 2013; Vollner: Magzatkortól kamaszkorig, 2015), és rádióztam is. (Petőfi, Gordiusz).

Később egy művészeti iskola igazgatójának felkérésére visszatértem a tanításhoz és a színházhoz: megalapítottam a színjáték tagozatot, másoddiplomáztam a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (2007), és művészeti igazgatóhelyettesként vezetői tapasztalatot is szereztem. Közben mindvégig tanítottam. Színészetet, drámajátékot, vers- és prózamondást, drámaórákat tartottam kicsiknek, nagyobbaknak, majd gimnazistáknak.

A középiskolásokkal végzett munka során vettem észre, hogy sok fiatalnak milyen nagy szüksége van arra, hogy felfedezze saját egyéniségét, hogy annak megfelelően nyitottan, felszabadultan merjen megszólalni. Ekkor a velük elért sikereim hatására fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy felnőtteket fogok tanítani.

Az első Adj hangot magadnak! csoportot 2013-ban indítottam. Évekig oktattam a Lemma Coachingban, mostanában hivatásos előadókat: trénereket, egyetemi oktatókat, coachokat, vezetőket fejlesztek.