Seavey Horváth Viktória, Élet Coach, Mentor

“Vollner Juditot a saját workshopomon ismerhettem meg, ám munkássága és jóhíre jóval megelőzte első találkozásunkat. Judit jelenléte, kifejezőkészsége és érdeklődő, lelkesítő egyénisége az első pillanattól magával ragadott. Így, amikor tudomást szereztem a Beszélj Jól! tréningről, gondolkodás nélkül jelentkeztem.

Négy héten át izgalommal teli várakozással ültem a számítógéphez az USA keleti partjáról csatlakozva, az időeltolódás miatt hajnali 4 órakor, és vettem részt a kiscsoportos workshopon.

A kommunikáció mindig is fontos volt számomra. A beszéd coaching munkám szerves részét képezi, és úgy gondolom, hogy mindig van tér a fejlődésre.

A négyhetes tréning kiváló eszközöket
adott ahhoz, hogyan “hangoljam be” magam a coaching ülések, előadások és vezetett meditációk előtt, akár magyarul, akár angolul kommunikálok.

A mindennapi beszédemben, önmagam kifejezésében is mérföldeket fejlődtem a rövid idő alatt. Hamarosan arra lettem figyelmes, hogy a bizonytalanság helyét átvette a magabiztosság, a halkszavúságot felváltotta a tiszta, határozott megnyilatkozás. Judit segítségével valóban megtanultam hangot adni magamnak, és megtanultam megszeretni a hangomat.

A 4 hetes tréning befejeztével ragaszkodtam ahhoz, hogy folytathassam Judittal a közös munkát, mert éreztem, hogy még több van bennem. Egyéni munkánk során eszköztáram csodálatosan kibővült. Judit olyan mélyen eldugott talentumokat segített a napfényre hozni, amelyről csak titkon, a lelkem legmélyén álmodtam. Jobb emberré váltam.
Hálával köszönöm.”

Magyarósi Csaba, vlogger, szerkesztő, műsorvezető

„Vollner Juditot akkor kerestük meg, amikor sorozatunk, az Attraktor átkerült az Indexről a Discovery Channelre. Ez volt akkoriban a legnézettebb magyar online sorozat, amiben nagy és különleges gépeket mutattunk be, és ami elég sikeres volt ahhoz, hogy a londoni központú tévétársaság figyelmét is felkeltse.

Megrendeltek tőlünk tíz epizódot, és tudtuk, hogy új alapokra kell helyezni a sorozatot, mert rengeteg időt kell kitöltenünk: a netes 6-8 perces adások helyett 24 percet kell forgatnunk, miközben a téma sokszor nem ad ki ennyit, tehát az eszközök köré sztorit kellett kanyarítanunk. Viszont ha sztori van, akkor már játszani is kell, a korábbi, kizárólag spontán jelenetekből építkező struktúrába előre kitalált, megírt blokkokat kellett helyeznünk, ami praktikusan másodpercre kitalált forgatókönyvet és sok színészkedést jelentett.

Igen ám, csakhogy mi nem tudtunk színészkedni. Dávid az életben nem próbálkozott még ilyesmivel, én meg jó 15 évvel korábban, gyerekkoromban utoljára, és láttunk elég hazai példát arra, hogy milyen katasztrofális a végeredménye annak, ha valaki színészkedni próbál, de nem tud: kínos, feszengős.

Juditot többen ajánlották, így megkerestük azzal, hogy tartson nekünk színjátszóórákat: nem az volt a cél, hogy Shakespeare-darabokat is elő tudjunk adni, csak hogy ráérezzünk arra, mi elég, mi az, ami már sok, mi az a pont, amit még hitelesen el tudunk játszani ripacskodás nélkül, de ami már elég ahhoz, hogy érzelmeket tudjunk általa közvetíteni a nézőkhöz.

Judit profin állt hozzánk: türelmesen, a helyzetet abszolút felismerve vezette le az órákat és mi egyre jobban belejöttünk. Az órák egy pillanatig sem voltak se túl nehezek, se túl könnyűek, Judit mindig annyi és olyan feladatot adott nekünk, hogy érezzük a kihívást, de ne vesszük el a túlzott teher alatt. Az előre megbeszélt tíz alkalom alatt szórakoztató módon jutottunk el a célunkig és akkor sem jöttünk zavarba, amikor nyolc kamera előtt kellett előadnunk egy előre kitalált jelenetet. A recept működött, a nézők szerették a sorozatot, többször bekerültünk a heti nézettségi toplistába és a sztori vége is igazi happy end: a Discovery a politévad után megrendelt még egy évadot, ami egyébként még sikeresebb lett, mint az első.

Ezúton is köszönjük Juditnak a segítséget.”

„Vollner Judit – igazi egyéniség és ember. Aki igaziságát játékos gyakorlataival, okos visszajelzéseivel adja tovább ügyfeleinek. Lelkesítő a fellépése, mélyek a meglátásai, tréningjein az örömteli tanulás garantált. Instruktorként az általa megteremtett felszabadult hangulatban hangjára talál az egyén, és nevetések közepette összeérik a csapat.”

Wiesner Edit , nemzetközi mestercoach (a Lemma Coaching alapító-tulajdonosa, ügyvezetője és a Coachok Szakmai Szövetségének megalapítója)

„Címszavakban: Az önreflexió készségének fejlődése, sok nevetés, meleg határozott irányítás; a kommunikációhoz köthető határaim óvatos, fokozatos és egyben hatékony tágítása; összeszedett, kiválóan felépített tananyag, amivel ‑ a lineárissal ellentétben ‑ ugrásszerű fejlődés érhető el.
Részletesebben: A viszonylagosan kevés energia-befektetés is nagy, maradandó, továbbgyűrűző, a kurzus után még hónapokkal is tovább bomló változásokat hozott nálam. Magabiztosabb lettem verbálisan és testbeszéd tekintetében, méltóságom erősödött; kiálltam negyven ember elé mikrofonnal, angolul prezentációt és workshopot tartani! (Én, aki annak idején szigorlat során volt, hogy szájzárat!!! kaptam J) Ehelyett itt élményeket, mélyülő emberi kapcsolatokat, rengeteg szeretetet és elfogadást Judit részéről… Az ismeretanyag, a tartalom lényegre törő, gyakorlatias, de mégis elegendő gondolatisággal áthatott annak érdekében, hogy ne csak birka mód végrehajtsam a feladatokat, hanem tudjam is, hogy honnan hová és kb. milyen módon jutok 🙂 A kommunikációmban jelentkező elemek nevesítve, osztályozva lettek elsősorban a külvilágra gyakorolt hatásuk alapján. Judit előadásmódja, személye tökéletesen hiteles. Minden mindig úgy volt, ahogy előre megmondta, ezért mindig mindent elhiszek, amit mond. A gyakorlatokat nagyon sokszor tudom használni a mindennapi életedben. Pár dolog egész automatikussá, sajátommá vált. A legtöbb kommunikációs eszköz tudatossá vált, és szükség szerint tudom őket alkalmazni.”

Szokoly Andrea, angoltanár

„2015-ben voltam Juditnál egy “Adj hangot magadnak!” kurzuson. Valaki, akinek a véleménye számít nekem, nagyon jókat mondott erről a képzésről. A Coachok Szakmai Szövetségének konferenciáján Judit tartott egy workshopot, ami azonnal meggyőzött, hogy ott a helyem. NLP trénerként konkrét célokkal érkeztem. (…) Már az első alkalommal kiderült, hogy itt sokkal többet kapunk, mint beszédtechnikát. Örültem annak is, amikor észrevettem, hogy szebben artikulálok, és jobban tudok fókuszálni nemcsak arra, amit mondok, hanem arra is, ahogyan mondom.
A tréningek hangulata fantasztikus volt. Judit elegánsan, bár elég szigorúan terelgetett bennünket. (…) Kiemelném Judit professzionalizmusát, kedvességét, azt a lelkesedést, amely bennünket is elragadott, és így sokkal könnyebben és nagyobb élvezettel sajátítottuk el a néha nem is olyan egyszerű gyakorlatokat, amelyek azóta is kihatnak nemcsak tréneri viselkedésemre, hanem mindennapi kommunikációmra is.
Mindenkinek, aki emberekkel érintkezik és meg is szólal, jó szívvel ajánlom Judit kurzusait!”

Dr. Stenger Györgyi, NLP Akadémia ‑ alapítója, vezető trénere, coach

„Belső hallgatásra ítélt lélekdarabkák kelnek életre általa.
Szégyenlősen előbújnak, majd iszkolnának, de a kedves szavak, a bátorítás mind-mind maradásra szólítanak.
Az új világ ízei lassan-lassan valósággá válnak, így maradnak ők is kinn a színpadon, életre kelve.”

Dávid Szilvia , informatikus

„Profizmusának záloga, hogy a csoportban résztvevő személyek sokszínűsége ellenére is könnyedén adta át tudását mindannyiunknak, személyre szabottan, ha épp arra volt szükség. Őszinte visszajelzéseit diplomatikusan, kedvesen, sokszor viccesen adta át, de sosem bántóan. Velünk sokat nevetett, rajtunk sosem. Ha kellett, pszichológusként támogatott, néha tanító szerepben magyarázta hosszasan a lényeget rejtő apró részleteket, időnként pedig mintha valami keleti bölcs elmélkedő szólt volna belőle.”

Piroska Clease, dúla

Azért vettem részt Judit kurzusán, mert kommunikációs és önértékelési problémáim voltak. Az órákon az érdekes feladatok nemcsak kommunikációs úton, de érzelmi síkon is megérintettek, megdolgoztattak, ami nekem nagyon sokat segített.

Judit erős, hiteles, őszinte személyisége szintén segítette fejlődésemet, tanítása, figyelme során éreztem, hogy számítok, hogy igazán fontos vagyok egy adott pillanatban.

A kurzus után egyből külföldre mentem, ahol az órán tanultak és Judit video ajánlásainak alkalmazásával, határozott, magabiztos kiállásommal azonnal munkát szereztem ‑ hármat is ‑ és számos barátságot kötöttem, ami régebben nagyon nehéz volt számomra.

Rátaláltam igazi hangomra ‑ szó szerint és átvitt értelemben is ‑ bátor, magabiztos lettem, teljes fizikai, lelki változáson mentem keresztül és egy régebbi betegségemből is kigyógyultam azáltal,hogy megtanultam helyesen kommunikálni, ami ‑ így utólag látom már ‑ az életem minden pontján fejlődést hozott,nemcsak verbális úton.

Teljesen más az emberekkel – és a magammal való kapcsolatom is, nyitott lettem és őszinte.

Nagyon szerettem az órák hangulatát is, néha színpadon éreztem magam, néha belső utakon jártam, bepillantást nyertünk egymás gondolataiba, lelkébe, voltak megható könnyes és magasba repítő pillanatok melyek igazi, szellemi, lelki élményt jelentettek számomra. Nagyon jó, erős csoportba kerültem, és boldog vagyok, hogy rátaláltam ott egy igaz barátra is.

Hálás és boldog vagyok, hogy rátaláltam Judit kurzusára, rengeteget segített nekem és várom a további lehetőségeket, hogy tanulhassak tőle.”

BRUDER ESZTER

„Amit tanultunk érdekes volt, változatos, mindig kipróbáltunk mindent gyakorlatban is, mindig nagyon jó önismereti visszajelzést adott. Nekem személyesen csodálatos pillanatokat hozott a kurzus a kiállás, az önvédelem képessége, a magabiztosság fokozódása révén, és hát az a belső öröm, amit a jól megélt-megjátszott szituációk adnak, pótolhatatlan, na! Én még ennyire következetesen bájos és bájosan következetes trénerrel/tanárral nem találkoztam. Még a leggátlásosabb csoporttagunkból is seperc alatt mosolygós, felszabadult emberkét tudott szó szerint varázsolni. Judit személyisége annyira magával ragadó, hogy pillanatok alatt lelkesen, csillogó szemmel követed, illetve veszel részt a kurzusán. Megszáll az öröm még a foglalkozások gondolatára is. Ne hagyd ki, komolyan mondom.”

Oláh Zoltán, grafikus

“Judit profizmusa lenyűgözött, a workshop során kibontotta a bennünk rejlő tehetséget és szenvedélyt, a különböző gyakorlatok hatására kiszínesedtünk. Annak ajánlom őt, aki úgy érzi, hogy több van benne és a fejlődésért hajlandó tenni is.”

Pusztai Norbert, Passioners alapító és coach

‘Először is be kell vallanom, hogy annak ellenére, hogy már több tréner, coach, üzletember barátom, ismerősöm is részt vett az Adj Hangot Magadnak! kurzuson, valahogy én idegenkedtem tőle… Nem vagyok én színész, hogy beszédtanárhoz járjak, gondoltam magamban. Aztán egy egészségügyi probléma megoldásán dolgozva valahogy eszembe jutott, hogy nekem szükségem van a saját hangom fejlesztésére, mi több, meg akarom találni a saját hangom.

Trénerként szerettem volna előadói jelenlétemen fejleszteni, kiejtésemen javítani… és igen, ezeket mind megkaptam a tréningtől. És még mennyi minden mást!

Már az első modul után elkezdtem olyan visszajelzéseket kapni, hogy előadói jelenlétem látványosan javult.

Hogy mit éltem át a foglalkozásokon? Néha azt, hogy újra megtanulok beszélni, mint egy kisgyerek, aki először tanulja meg formálni a hangokat. Kicsit olyan érzés volt, mintha új idegpályákat kapcsoltam volna be az agyamban. Nagyon izgalmas, meglepő és szokatlan érzés!

A szituációs gyakorlatok játékos, felfedező, érzelmi skálát bővítő hatását mindenkinek ajánlom, aki azt gondolja magáról, hogy nem fejezi ki magát elég jól.

A sok hangképző gyakorlat hatására, vagy talán azért, mert megtaláltam a hangomat… nem tudom… mindenesetre az egészségügyi problémám is egyre javulni kezdett, egészen addig, hogy ma már hivatalosan is egészségesnek számítok.

Szívből ajánlom Vollner Judit tanfolyamát mindenkinek!’

Szilvási Gabi